Amnezii de Ianuarie

rain on glass by http://peckhaminfurs.blogspot.co.ukPe lângă zidurile mustind de apă călie, pătate de mâinile murdare ale petrecăreților și de ceața de după, nusitatu s-a strecurat azi dimineață către inima de catran a nopții care are să se coboare curând peste cei adormiți. În hăul lipsit de ecou al celei mai neremarcabile zile din an, nusitatu se trezise brusc poate tocmai din lipsa fondului sonor, într-un oraș care ondula leneș în bătaia unui vânt pornit dintr-o direcție familiară, deși de nerecunoscut.

Pe străzi goale, automate, cu ochi de rubin, topaz și smarald clipind lipicios, mimând indiferența de după o ceartă între amanți, anul nou trecea neobservat, adunând sticle goale, pungi de plastic albastre fără niciun logo, chiștoace și seringi. Când umplea cu ele farașul tocit le răsturna gânditor într-un cărucior murdar și se sprijinea, o vreme, de marginile știrbe ale vehiculului, oftând, de parcă ar fi regretat o decizie recentă.

nusitatu nu știa de unde știe că acela era anul nou. Se trezise într-o cocioabă străină, traversase străzi nenumite, își târșâise pantofii – mai tociți decât și-i amintea, cu șireturi nepotrivite și plini de melci – pe lângă canale înverzite de nuferi și tulburase de câteva ori cuiburi sărăcăcioase de vulpi care îl priviseră suspicios înainte să îl îndemne, prin semne, să își vadă de drum.

La o răspântie de canale un om nebărbierit, îmbrăcat într-un impermeabil, cu o bonetă pe cap, în picioare într-o barcă, scormonea încordat cu privirea apa tulbure ținând într-o mână ridicată deasupra capului un harpon ruginit. nusitatu se strecură mai departe, neobservat, bucuros că nu se trezise îmbrăcat în alb.

Pe un perete scorojit cineva scrisese la multi ani 2009.

Reclame

~ de nusitatu pe ianuarie 1, 2014.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: