Un vis (IV)

nusitatu s-a văzut nevoit, recent, să se scufunde între roțile   dințate ale unor locuri strâmte, de neimaginat, întunecate precum însuși sinusul cavernos din care s-a născut, la începutul vremurilor, noaptea. S-a strecurat printre stâncile temporale, prin hăuri căptușite cu membrane, tivite cu ochii goi ai canalelor ionice pulsând spasmodic, expulzând nori prăfoși de particule incolore.

Între el și sine s-au așternut sistematic straturi groase, impermeabile, hidrofobe de hârtie și fibre încărcate electrostatic care filtrau nemilos orice rămășiță de realitate care încercau să le străpungă, inconștient, fără nici o șansă, de altfel, pentru că mișcarea browniană a particulelor reale le conferă un diametru aparent mult mai mare decât diametrul lor real.

A devenit pe rând două fire paralele infinite suspendate în vid la o distanță de un metru unul de celălalt, apoi un paralelipiped, apoi eicosaedric; s-a semilogaritmat și s-a integrat, s-a transformat într-o arie de sub o curbă hiperbolică.

Când, după luni de necontenită cărăușie, a adormit la umbra unei tije pituitare, o plapumă fină de meninge l-a acoperit, răsucindu-se în jurul lui ca un boboc de floare, din care a ieșit la iveală, curând, un ou cu totul și cu totul banal, pătat pe alocuri cu găinaț și resturi de puf cenușiu.

Înăuntrul oului nusitatu visa și visele se încheagau sub coaja străvezie, pătată, cum am spus mai sus, conturând curbe de disociere a hemoglobinei, ecauții ale gazelor alveolare, puntea lui Wheatstone și efectul Haldane. Înăuntrul oului pe nusitatu l-au mestecat automat colinesteraze rătăcite, l-au acetilat citocromi și l-au modulat alosteric co-factori oculți, cu nume de nerostit.

Și printre faldurile lipicioase ale memoriei s-au strecurat într-o zi decretată epifizar Tomatito și Camaron, cu o Solea într-o cheie majoră. nusitatu încă doarme.

Reclame

~ de nusitatu pe iulie 1, 2011.

3 răspunsuri to “Un vis (IV)”

  1. PS. nusitatu a trecut primul din cele patru examene de specialitate. Asta nu îl face pe nusitatu specialist. Printre altele, nusitatu citește numai porcării și scrie așișderea. Andalusia, care s-a cățărat între timp pe tot peretele dinspre nord, se abține de la comentarii dar îi ține umbră și îl apără de țânțari.Tot ea trebuie să-i suporte llamadele și rasgueadourile. Mă rog, ea și Penelopa…

  2. Eheeeei, ce faine sunt somnurile sub fluturari de los bata de cola, ritmuri taconeo si susurari de palillos …

    Brava pentru exam!

  3. Sărumâna Madelin. Vă dedic o alegrie. Tomatito zice că cică și o bulerie, și o bulerie. Da pe Tomatito nu-l ascultă nimenea că e țigan…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: