Războiul sfârşitului lumii. Începuturi.

În Bucureşti a început. Uşor pe dos, de altfel, în loc să deschidă Îngerul pecetea Gropii Fără Fund şi să scoată la rampă Balaurul, i-au ferecat pe îngeri sub pământ şi au turnat asfalt proaspăt deasupra, pe care l-au spoit mai apoi cu dungi gălbui, oglindite în mirarea pescăruşilor, rămaşi brusc singuri în cer. Un grup de Shabettai a vopsit toate gărduleţele din Cotroceni, făcându-le invizibile, de ţi-e şi milă cum se mai împiedică lumea de ele. Nimeni nu înjură însă, toţi cântă osanale. Săptămâna viitoare nimeni nu va mai munci, vom sta cu toţii în umbra muntelui, aşteptând trâmbiţele şi armata ridicată în Persia pentru a-l răsturna pe Sultanul Timpului. Lumea se duce repede să îşi scoată banii de pe carduri ca să îşi repare tălpile pantofilor, să nu strice parchetul de lemn masiv din Grădina Învierii.

Deasupra clădirilor joase ale lumii elicoptere şi cărăbuşi desenează un ics gigantic, ca să se ştie unde trebuie să aterizeze orice Mesia ce va să vină. Supermarketurile au anunţat că s-au epuizat stocurile de beţişoare pentru urechi. Oamenii îşi curăţă şi îşi întind timpanele pe la ferestrele deschise ascultând pentru ultima oară ecoul cosmic al Genezei în pragul Sfârşitului. În toată Rahova claxoanele maşinilor s-au prefăcut în privighetori. La vremea prânzului te crezi într-un crâng din lunca Siretului în noaptea de Sânziene. Tramvaiele putesc pe deasupra clădirilor şi oamenii se urcă în ele pe frângii precum fachirii indieni.

La rădăcina scărilor din staţia Victoriei, o pereche se muşcă de buze. Prin preajmă s-a aşternut un covor de pene. Ăştia şi-au găsit drumul de întoarcere din canalele în care fuseseră sigilaţi.

Reclame

~ de nusitatu pe martie 28, 2008.

2 răspunsuri to “Războiul sfârşitului lumii. Începuturi.”

  1. Io am frunzărit Toamna Patriarhului, şi m-a cuprins o nelinişte. Oare marea o mai fi la locul ei?

  2. Eu am fugit spre Vest, caut Paradisul de pe Pamant. Marea era la locul ei dar nu m-a recunoscut. Nu cred ca Indienii din tara in care am ajuns sunt ingeri. Nici animale blande sau pesti care sunt de fapt pasari subacvatice nu am gasit. Am evitat sa infing vreo cruce pe vreo plaja, ca sa nu sparg coaja lumii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: